Hoe het traject verloopt is per kind verschillend, aan de hand van de hulpvraag maken we samen een plan.
Maar om je een idee te geven: Over het algemeen begint allemaal met de eerste kennismaking via de telefoon of e-mail, waarin u kort de hulpvraag benoemt. Daarna maken we samen een afspraak voor het intake gesprek, die duurt meestal zo'n 30 min., die afhankelijk van de hulpvraag met of zonder kind wordt gehouden. Dan volgt of plannen we een psychomotorische en of visuele screening. En dan plannen we oefen/coaching sessies in. Dit kan afhankelijk van de hulpvraag en het kind met of zonder ouders.
Tussen door houd ik u als ouders op de hoogt van wat we doen en hoor ik graag hoe het thuis gaat. Aan het eind van het traject hebben en een evaluatie gesprek.
Als psychomotorisch kindercoach kijk ik naar de motoriek van een kind en dan voornamelijk naar de reflexen. Veel kinderen die problemen hebben met lezen, leren of concentratie problemen hebben last van reflexen die niet goed gere-integreerd zijn. Door middel van veel en juist bewegen gaan we samen er voor zorgen dat uw kind weer lekker in zijn vel komt en wordt wie het eigenlijk al is.
Als kindercoach kijk ik samen met de ouders vooral naar de wat een kind allemaal al wel kan en hoe we in kleine stapjes kunnen komen waar we naar toe willen. Een gelukkig kind dat lekker in zijn vel zit en is wie het eigenlijk als is.
Als Kindercoach help ik een kind weer op weg wanneer het even uit balans is.
Als visuele screener en traject begeleider kijk ik vooral naar de ogen van een kind. Doormiddel van een motorische screening test ik de werking van de oog spieren.
Veel mensen gaan naar de sportschool om sterker te worden door hun spieren vaak te trainen. Dat zelfde kunnen we ook met onze ogen. Onze ogen zitten vast in ons hoofd met spieren en ook die kunnen en moeten we trainen om goed te kunnen zien.